Eladó Kiskutyák / Puppies for sale

Tervezett E-alom: 2021 év végén

Előjegyzést még fogadok.

2020. 11. 29.

Smiling Pearls D-alom Eddie&Wendy

Kedves Érdeklődő,

Aki elkötelezi magát egy törzskönyves kutya mellett, az jó, ha tisztában van azzal, hogy egy tenyésztő, ha felelős, egy életen át szeretné követni a kutya sorsát. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden nap írni, beszélni kell vele, de a kutya életének fontos dolgairól azért biztosan fog érdeklődni.
Érdemes tehát olyan tenyésztőt választani, akinek

  • Tetszenek a kutyái 
  • Szimpatikus a személye

Mit jelent, hogy tetszenek a kutyái?
Mindenképpen érdemes meglátogatni, és megnézni, hogy az illető hogy él, hogy tartja a kutyáit, és azok neked mennyire tűnnek jól ápoltnak, egészségesnek, kiegyensúlyozottnak. Ha jó érzésed van, akkor jó helyen jársz.

Mit jelent hogy szimpatikus?  - Azt hiszem, ezt nem kell senkinek elmondani, mindenki el tudja dönteni.

Ha ez lesz az első szamid, érdemes egy bemutatkozó levéllel készülni, amiben bemutatod, hogy miért pont ezt a fajtát szeretnéd, és mit tudsz kínálni a kutyának, hogyan képzeled el a közös életeteket? 

Általában a tenyésztők rossz néven veszik, ha az az első kérdés, hogy mennyibe kerül? Tudnod kell, hogy mindenki maga határozza meg az árat, és azt is, hogy kinek mikor mondja meg. (Elképzelhető, hogy ha nem talál szimpatikusnak, meg sem mondja.) 

Ha mégsem sikerül összhangra találni az adott tenyésztővel, attól még nem szabad elkeseredni. Ez egy nem könnyű fajta, elég komoly mozgás- és kozmetika- igénnyel. Egy jó tenyésztő meg fogja indokolni, hogy szerinte miért nem való Neked a szami, vagy hogy Te miért nem vagy egy szamihoz való. 

Kérlek, ezen adott esetben ne sértődj meg! Biztos lehetsz benne, hogy okkal mondja, amit mond. Érdemes először végiggondolni, hogy nincs e igaza, és nem lenne mégis könnyebb, ha egy másik fajtát választanál?

Íme 2 link általam sokra tartott tenyésztőktől, akik a témában már leírták a saját nézőpontjukat: Beauceron tenyésztő: https://sportinchaos.blog.hu/2018/01/25/miert_nem_adok_neked_kutyat 
Husky tenyésztő: https://porazmentesgondolatok.blogspot.com/2018/05/hogyan-lehetsz-gazdi.html

Magyarországon minden fajtatiszta kutya gondozásával 2 szervezet foglalkozik a MEOE-vel szerződésben. A szamojéd esetében ez a Magyarországi Szamojéd Tenyésztők és Tartók Egyesülete, és a Szánhúzó Kutyások Kinológiai Egyesülete. Mindkét egyesületben vannak hivatalos tenyésztői kennelek, és jellemzően a honlapjukon szerepelnek az elérhetőségeik is.
A MSTTE csak a szamojéd fajtával foglalkozik, így a központi e-mailcímen a vezetőség általában tisztában van azzal, hogy mikor hol várható a következő alom. samoyedclub.hu@gmail.com