Tervezett G-alom: 2024 02.28-án megszületett 2 kan és 1 szuka

DENALI & Wendy

Dearly Beloved Friend Of Severnaya-sam & Smiling Pearls Arwen

Az alom pedigree-je

Előjegyzést még fogadok. Kérem, töltse ki az űrlapot!


Kedves Érdeklődő,

Aki elkötelezi magát egy törzskönyves kutya mellett, az jó, ha tisztában van azzal, hogy egy tenyésztő, ha felelős, egy életen át szeretné követni a kutya sorsát. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden nap írni, beszélni kell vele, de a kutya életének fontos dolgairól azért biztosan fog érdeklődni.
Érdemes tehát olyan tenyésztőt választani, akinek

 • Tetszenek a kutyái
 • Szimpatikus a személye

Mit jelent, hogy tetszenek a kutyái?
Mindenképpen érdemes meglátogatni, és megnézni, hogy az illető hogy él, hogy tartja a kutyáit, és azok neked mennyire tűnnek jól ápoltnak, egészségesnek, kiegyensúlyozottnak. Ha jó érzésed van, akkor jó helyen jársz.

Mit jelent hogy szimpatikus? - Azt hiszem, ezt nem kell senkinek elmondani, mindenki el tudja dönteni.

Ha ez lesz az első szamid, érdemes egy bemutatkozó levéllel készülni, amiben bemutatod, hogy miért pont ezt a fajtát szeretnéd, és mit tudsz kínálni a kutyának, hogyan képzeled el a közös életeteket?

Általában a tenyésztők rossz néven veszik, ha az az első kérdés, hogy mennyibe kerül? Tudnod kell, hogy mindenki maga határozza meg az árat, és azt is, hogy kinek mikor mondja meg. (Elképzelhető, hogy ha nem talál szimpatikusnak, meg sem mondja.)

Ha mégsem sikerül összhangra találni az adott tenyésztővel, attól még nem szabad elkeseredni. Ez egy nem könnyű fajta, elég komoly mozgás- és kozmetika- igénnyel. Egy jó tenyésztő meg fogja indokolni, hogy szerinte miért nem való Neked a szami, vagy hogy Te miért nem vagy egy szamihoz való.

Kérlek, ezen adott esetben ne sértődj meg! Biztos lehetsz benne, hogy okkal mondja, amit mond. Érdemes először végiggondolni, hogy nincs e igaza, és nem lenne mégis könnyebb, ha egy másik fajtát választanál?

Íme 2 link általam sokra tartott tenyésztőktől, akik a témában már leírták a saját nézőpontjukat: Beauceron tenyésztő: https://sportinchaos.blog.hu/2018/01/25/miert_nem_adok_neked_kutyat
Husky tenyésztő: https://porazmentesgondolatok.blogspot.com/2018/05/hogyan-lehetsz-gazdi.html


Mennyibe kerülnek a kiskutyák?

Az űrlapot kitöltők számára nem tudom garantálni, hogy mindenképpen kapnak tőlem kölyköt. De igyekszem néhány e-mail segítségével mindenkivel felvenni a kapcsolatot, és ha valóban szimpatikusak vagyunk egymásnak, akkor ez alapján, és a következő alom egyed- és ivararánya szerint tudunk kiskutyáról beszélni.
Én csak szerződéssel, számlával, törzskönyvezve, chippelve, min. 2 oltással 3x féregtelenítve, névre íratva, kisállat-útlevéllel kb. 9 hetes kor körül adok kölyköt, és csak kertes házzal rendelkező gazdiknak.

Mivel tudom, hogy ez egy fontos döntési szempont, ezért előre megírnám az anyagi vonzatát is az adásvételnek: 

 • Ha kiállításra, tenyésztésre keresel kutyát, vagy bármilyen munkára (terápia, sport, stb.) annak az ára 2400 €. Egy alomban max. 1 kan és 1 szuka "választható", az extra költséggel a választási jogot kapod meg!
 • Hobbira vásárolt kutya esetében 2 opciót tudok ajánlani:
 • Ha hajlandó vagy együttműködni a tenyésztői programomban, és a kutyát "használhatom" tenyésztésre, ebben az esetben 1200,-  . (a megállapodás részeteiről mindenkivel külön egyeztetek, egyértelmű, hogy ez komoly elköteleződést jelent mindannyiunk számára)
 • 2. Ha nem szeretnél a tenyésztői programban részt venni, de "csak" hobbi célra vásárolod, akkor 1800,-  . (Ezaz ár érvényes külföldre vásárolt kutyák esetében, ahol a távolság miatt az együttműködés erősen korlátozott)


Ezeken a feltételeken túl fenntartom magamnak is a választás lehetőségét/jogát: csak olyanokkal kötök adásvételi szerződést, akik szimpatikusak, akik hozzám hasonló módon viszonyulnak a kutyákhoz. Szeretem tartani a kapcsolatot a gazdákkal, szeretek közös programokat szervezni, és ehhez a kölcsönös szimpátia elengedhetetlen.Ez nyilván csak személyes találkozón derülhet ki, de akit ez a fajta komolyan érdekel, annak ez nem szokott gond lenni. :)

Conditions for getting a Smiling Pearls Samoyed:

All puppies will have complete documentation: FCI Pedigree, PET Passport, selling contract, chipped, all vaccinations, dewormed, etc. so ready to travel all around the world. 

I only sell puppies to living conditions, that are IDEAL for the breed. If you live in a flat without a garden, or you are working 10-12 hours a day - please search for another breed!

Do yourself a favor, and think about searching for another breed if:

 • you do not like hairy dogs, or dog hair on your sofa/clothes/everywhere - Samoyeds have double coats - they are shedding!
 • you can not manage to make big walks for around 2 hours a day - Samoyeds are active, they need a LOT of activities!
 • you are not the type of person, who loves combing and brushing and has no time for a professional groomer - Samoyeds coat might be self-cleaning, but not self-brushing!

Prize of a puppy:

I have 3 options for inquiries from other countries:

 1. VIP - If you want to choose your dog for breeding, or any other reason, from each litter ONE male, and ONE female can be THE CHOSEN ONE. The right to choose the puppy costs 2.400 EUR. In this case, everybody else will wait for your choice at 9 weeks of the puppies.
 2. You accept another puppy with the right to breed for 2.200,-EUR, but it will be only the second or third choice.
 3. PET homes: The puppies cost 1.800,- EUR, and they will have a closed pedigree "not for breeding".  


Fotógaléria a szülőkről - és rólam :) 

Pictures of the parents - and me :)